lauantai 18. huhtikuuta 2015

~Raskaudenaikainen tupakointi on lapsen kemiallista pahoinpitelyä~

Tosi epätyypillinen kirjoitus multa.
Raskaudenaikainen tupakointi on kuitenkin yksi asia mikä on mun mielestä järkyttävää.
Jostain syystä sitä pidetään kuitenkin huomattavasti hyväksyttävämpänä kuin raskausaikana alkoholin juomista. Miksi? En käsitä.


Great advert from the Vermont Department of Health

Kun odottava äiti menee ensimmäiselle neuvolakäynnille on menossa suurinpiirtein kymmenes raskausviikko. 1/4 siis takana jo periaatteessa. Terveydenhoitaja kyselee ensimmäisellä käynnillä tulevalta äidiltä tupakoiko, juoko tai käyttääkö huumeita.

Jos kerrot käyttäväsi alkoholia tai huumeita (edelleen raskaudesta huolimatta) tehdään sinusta varmasti ennakollinen lastensuojeluilmoitus ja sinua seurataan HAL-poliklinikalla.


Jos kerrot tupakoivasi niin terveydenhoitaja saattaa kertoa että sinun tulisi lopettaa.
Osa terkkareista kertoo jopa tupakoinnin vaikutuksista sikiöön. Osa ei vaivaudu valistamaan äitiä edes tässä asiassa. Näin olen ainakin tuttaviltani kuullut ettei tupakointiin olla puututtu.

Jos äiti jatkaa tupakointiaan se on monelle ihmiselle yllättävän ok asia.
Jos äiti jatkaa alkoholin juontia tai huumeiden käyttöä otetaan lapsi todennäköisesti huostaan melkoisen nopeasti syntymän jälkeen. Hyvä näin.

Mutta MIKSI tämä tupakkamutsi sitten saa pitää lapsensa ja jatkaa tämän myrkyttämistä altistamalla lastaan jatkuvasti passiiviselle tupakoinnille?


This anti-tobacco campaign from the United Kingdom's Health Education Authority warned about the dangers of smoking while pregnant.


"Tupakointi on lapsen kemiallista pahoinpitelyä"





Millainen äiti haluaa tietoisesti lisätä riskiä keskenmenoon, kohtukuolemaan, ennenaikaiseen istukan irtoamiseen, ennenaikaiseen synnytykseen?

Millainen äiti tietoisesti aiheuttaa lapselleen allergioita tai astman?
Entä oppimisvaikeudet, unihäiriöt ja keskittymishäiriöt?

Eikö raskausaikana tupakoivaa äitiä tulisi syyttää murhan yrityksestä?

Tuollaiselta ihmiseltä joka tuon kaiken tietoisesti voi aiheuttaa omalle lapselleen tulisi lapsi ottaa pois jo synnytys/leikkaussalissa. 

Class Assignment Effects Of Smoking While Pregnant Most premature babies are the cause of smoking mothers.... food for thought

Vaan näin ei kuitenkaan jostain syystä ole. Äiti lähtee vauvan kanssa kotiin kun vauva on siinä kunnossa että pääsee kotiin. Yleensähän siinä menee kauemmin kuin tupakoimattoman äidin vauvalla. Yleensä tupakalle altistuneet vauvat kun saattavat olla pienipainoisia ja saavat huonot apgar-pisteetkin. Joutuvat keskolaan tai saavat jotain muuta "extra" hoitoa.

Kotona tämä viaton lapsiraukka joutuu edelleen altistumaan tupakan yli 7000 ainesosalle joista 60 on syöpää aiheuttavia. Lapsi altistuu jopa näille myrkyille pahanmakuista rintamaitoa juodessaan. Onneksi suoraansanoen tupakoitsijat eivät imetä kauaa, koska lapsi mahdollisesti hylkii huonoa maitoa ja koska tupakoitsijoilta ei tule niin paljoa maitoakaan.

Muista että jos sinä tupakoit niin myös lapsesi tupakoi.
Kuljetat mukanasi tupakan myrkyllisiä pienhiukkasia joka paikkaan. Myös lapsesi leluihin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti